Skip to main content

Geluk bij een ongeluk

Datum: dinsdag 02 juni 2015 | Sectie: Egmond aan Zee

Vlak na het aanlanden van reddingboot Adriaan Hendrik na de voorgaande inzet wordt gevraagd door KNRM station Wijk aan Zee om te assisteren bij de berging van zwaar materieel op het strand bij Wijk aan Zee. De schipper besluit gezien de weersomstandigheden de reddingboot compleet met bemanning mee te nemen om in geval van nood inzetbaar te zijn.

Onderweg naar Wijk aan Zee ziet de bemanning van de Adriaan Hendrik een tweetal kitesurfers die opzoek lijken naar hun materiaal en geven aan dat alles goed is. Ter hoogte van Castricum ligt een onbeheerd kite board op het strand even later ziet men ter hoogte van de tweede bank een kite zeil klapperen in de wind. Deze waarneming word door gegeven aan het kusthulpverleningsvoertuig (khv) welke ook onderweg is uit te kijken naar dit board-en zeil en dit door te geven aan de beide kiters.

Het khv is enkele minuten later ter hoogte van de kite surfers en vraagt of zij opzoek zijn naar een kite board en zeil, als dit niet het geval blijkt te zijn wordt gelijk contact opgenomen met de Adriaan Hendrik. Hierop besluit de schipper niet af te wachten en gelijk de reddingboot te lanceren, tussen de banken spoed de reddingboot zich naar de opgegeven positie. Als de reddingboot ter plaatse is ligt de kite surfer net achter de eerste bank en is onbereikbaar door de hoge branding. Eenmaal op de kant wordt de toestand van de surfer gecontroleerd, de jongeman is zwaar vermoeid en kan bijna niet meer lopen. Hierop wordt via de Nederlandse Kustwacht om medische assistentie gevraagd.

Het khv spoed zich met de jongeman naar de hoofd strand afgang van Castricum en wacht daar op de aanrijdende ambulance.

Na een kort onderzoek in de ambulance wordt de jongeman voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Actie: 2015/11

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.