Skip to main content

Succesvolle redding voor het Helderse strand

Datum: zondag 21 april 2019 | Sectie: Den Helder

Zondagmiddag werden de vrijwilligers van de Helderse reddingboot Joke Dijkstra gealarmeerd door de Kustwacht: er werd een vrouw vermist bij het strand van Huisduinen. Hierbij werd er van uitgegaan dat de vrouw in het nog koude zeewater lag, aangezien haar kleren in een bundeltje op het strand waren aangetroffen.

De Kustwacht had eveneens de KNRM reddingboten van Callantsoog, de Koen Oberman, de Dolfijn van Petten en de Cornelis Dito van Oudeschild gealarmeerd en ook de NHV - SAR helikopter was onderweg. Op het strand stonden hulpdiensten en een traumaheli standby.

Gezamenlijk werd er gezocht en na enige tijd ontdekte één van de opstappers van de Joke Dijkstra ter hoogte van Julianadorp een klein stipje op het water, dat even later inderdaad de gezochte vrouw bleek te zijn. Zij was door de uitgaande ebstroom al een flink eind naar het zuiden afgedreven.

Een opstapper sprong in het water om haar te helpen en razendsnel werd de drenkeling via de kantelklep aan boord genomen en in een onderkoelingsbrancard gelegd.

Ondertussen had de NHV SAR helikopter op het voordek van de Joke Dijkstra medisch personeel afgezet om de drenkeling verder aan boord te verzorgen.

Met hoge vaart voer de Joke Dijkstra naar Den Helder waar het slachtoffer werd overgegeven aan de wachtende ambulance.
Al met al een zeer succesvolle redding, mede door een prima samenwerking tussen de Kustwacht, KNRM en de NHV-SAR helikopter.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.