Skip to main content

Zeiljacht met motor probleem bij Westkapelle

Datum: donderdag 30 juli 2020 | Sectie: Breskens

Donderdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht met motor problemen. Het jacht is veilig naar Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

Donderdag is de 2 koppige bemanning van een zeiljacht onder weg naar Oostende als tijdens hun reis de motor het begeeft. Het jacht roept hulp in van de Nederlandse kustwacht als ze ter hoogte van Westkapelle zijn. De reddingboot bemanning van reddingboot Zeemanshoop wordt gealarmeerd, als de schipper contact op neemt wordt in overleg besloten dat de collega’s van Westkapelle het jacht gaan assisteren want zij zijn kunnen daar sneller zijn. 

Als reddingboot uly ter plaatse is en een sleep verbinding gemaakt heeft blijkt dat de opvarenden met hun jacht graag naar Breskens willen omdat er daar een jachtwerf is. Via de kustwacht wordt gevraagd of reddingboot Zeemanshoop de sleep halverwege wilt overnemen. Opnieuw gaan de piepers voor de Breskense reddingboot bemanning. Als de reddingboten elkaar tegen komen ter hoogte van Dishoek wordt de sleep overgenomen en sleept reddingboot Zeemanshoop het jacht verder naar Breskens waar het afgemeerd wordt bij een jachtwerf. 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.