Skip to main content

Roer bediening breekt af

Datum: zondag 15 december 2019 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een ex Volvo Ocean race zeiljacht waarbij de roer bediening was afgebroken. Bij het uitvaren van de reddingboot was de noodbediening geïnstalleerd. De reddingbootbemanning heeft geassisteerd met het afmeren van het jacht.

Zondagmiddag is een ex Volvo Ocean race jacht terug op weg naar de haven van Breskens om de dag te beëindigen als in het Vaarwater van Hoofdplaat de roer bediening afbreekt. De bemanning meld aan de Nederlandse kustwacht het probleem en die alarmeert de reddingbootbemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en komt net buiten de haven monding het zeiljacht tegen. Er wordt gevraagd wat de reddingboot kan betekenen voor het jacht als duidelijk wordt dat ze net de noodbediening van het roer hebben kunnen instaleren. De reddingboot gaat terug naar haar ligplaats en de bemanning helpt met het jacht afmeren.

Tijdstip alarm: 13:25 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.