Skip to main content

KNRM en Ambulance evacueren persoon met hartproblemen van zandzuiger

Datum: zaterdag 20 april 2019 | Sectie: Breskens

Het scenario van de oefening die op zaterdagmiddag gehouden wordt is zeer interessant opgezet door een van de KRNM opstappers die tevens ambulancechauffeur is. Een geslaagde oefening en beide partijen kijken terug op een geslaagde oefening.

De piepers zijn gegaan voor een ‘medische evacuatie’, ambulance is aanrijdend maar door dat deze nog minimaal 10 minuten nodig heeft wordt reddingboot Zeemanshoop gevraagd om alvast te gaan varen en eerste hulp te verlenen. Onderweg worden AED, zuurstof en EHBO koffer gepakt. Snel ligt de reddingboot langszij de Schotsman, die op het moment van de oefening in de haven voor de kant ligt, een bemanningslid heeft zich vrijwillig beschikbaar gesteld voor een oefening.

Twee opstappers van de reddingboot worden overgezet samen met de spullen die gereed staan. Door de bemanning van de Schotsman worden ze naar het ‘slachtoffer’ geleid. Aangekomen in de pompkamer melden ze een persoon met pijn op de borst aan getroffen te hebben. Op de vraag of er nog meer middelen nodig zijn blijkt dit niet zo te zijn en wordt besloten de inmiddels gearriveerde ambulance op te gaan halen.

Op het moment dat de ambulance bemanning op stapt wordt er gemeld dat de persoon geen hartslag of ademhaling meer heeft en ze aan het reanimeren zijn. Het ambulance personeel wordt ook overgezet op de Schotsman en nemen de patiënt langzaam over van de KNRM opstappers. KRNM gaat zich bezig houden met de evacuatie dus brancard en touwwerk wordt van de reddingboot op het incident schip overgezet. Zodra de patiënt voldoende gestabiliseerd is wordt deze naar het dek van het schip gebracht en over gezet op de reddingboot.

Alle bemanning en spullen worden weer opgehaald en het is einde oefening voor vandaag. Al met al een zeer geslaagde oefening. Vanuit de KNRM willen wij het Witte kruis bedanken voor de ambulance met bemanning, de Schotsman voor het beschikbaar stellen van de pompkamer en Mario Rentmeester voor de mooie foto’s

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.