Skip to main content

Dubbele frisse start

Datum: zaterdag 18 april 2015 | Sectie: Breskens

Tijdens een zonnige zaterdagoefening mochten de nieuwe aspirant opstappers het nog frisse zeewater ervaren. Even later maakte een strandpaviljoenhouder er een extra frisse verrassing van.

Deze zaterdagmiddag waren er twee aspirant opstappers mee op oefening. Beide jongens zijn 17 jaar en hebben aangegeven graag opstapper te willen worden als ze 18 jaar worden.

Traditiegetrouw gaan in Breskens de ‘nieuw jongens’ altijd eerst overboord. Deze zonnige zaterdag was daar natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid voor. Met een zeewater temperatuur van een kleine 10 graden is het een frisse duik geworden.

Later op de middag werd met reddingboot Zeemanshoop de ‘strandlanding’ geoefend. Dit natuurlijk met het nieuwe strandseizoen in zicht. Hierbij wordt de reddingboot achteruit richting het strand gevaren en met haar kielbalk in het zand gedrukt. Zo ontstaat een stabiel platform waar gemakkelijk opstappers van en naar het strand kunnen.

De eigenaar van strandpaviljoen De Strandloper in Cadzand zag de KNRM-ers bezig in hun overlevingspak op het strand en besloot ze een aangename verfrissing te bieden. Hij verraste de gehele ploeg met een lekker Magnum ijsje.

Namens KNRM Breskens; Bedankt strandpaviljoen De Strandloper!

Foto’s: De Strandloper & KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.