Skip to main content

Doop reddingboot krijgt bijzondere introductie

Datum: donderdag 11 augustus 2016 | Sectie: Nieuws

Het reddingstation Urk van de KNRM heeft sinds vandaag officeel de beschikking over een nieuwe reddingboot. Vlak voor de doop ging het alarm voor de redders van Urk af voor een vastgelopen bootje. De geredden keken verrast, toen ze drijfnat en met isolatiedekens het bemanningsverblijf binnen kwamen om even op adem te komen en droge kleren te krijgen. Want zo'n grote ontvangst hadden ze niet verwacht! Voor de gasten een bijzondere kennismaking met het werk van de KNRM!

De doopplechtigheid werd met een kleine vertraging verricht door mevrouw L. van Nieuwburg. Zij en haar man zijn ruim 40 jaar buren geweest van het echtpaar Van Zandvliet. De reddingboot draagt de naam van de overleden echtgenoot van mevrouw Zantvliet-Waterdrinker: Marinus Cornelis.

De boot is bekostigd uit het gelijknamige Marinus Cornelis Fonds, opgericht door mw. W. van Zantvliet-Waterdrinker (1944-2015). Haar wens was dat er een reddingboot met de naam Marinus Cornelis werd gebouwd. Het echtpaar Van Zantvliet was een actief koppel dat graag op pad ging met hun zeilboot die in Enkhuizen lag. Na het overlijden van meneer zeilde mevrouw nog één keer en verkocht toen de boot. Haar vermogen liet zij na aan de KNRM.

De nieuwe reddingboot van reddingstation Urk is van het type Atlantic 75 en werd aangekocht bij de Britse zusterorganisatie van de KNRM, de RNLI. De Atlantic 75 is een beproefd model waarvan de KNRM al vele reddingboten in de vaart nam. De nieuwe reddingboot komt te varen naast de grotere reddingboot Kapiteins Hazewinkel. Deze is van het type Johannes Frederik en is sinds 2008 gestationeerd op het reddingstation.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.