Veelgestelde vragen

Wat krijg ik als ik Redder aan de wal word?

Redders aan de wal, de donateurs van de KNRM, steunen de redders met een vaste vrijwillige bijdrage. U krijgt als Redder aan de wal drie keer per jaar het magazine De Reddingboot. In dit blad leest u de over meest bijzondere reddingen en achtergronden van reddingen. Daarnaast mag u als donateur een keer per jaar meevaren tijdens Reddingbootdag en u ontvangt de donateurspas. 

Wat kan ik met mijn donateurspas?

Met uw donateurspas geeft 1 persoon gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder. Verder kunt u zich met de pas identificeren als Redder aan de wal tijdens Reddingbootdag. Op uw pas staat uw donateursnummer. Bij contact met de KNRM is dat altijd handig om bij de hand te hebben.

Wanneer krijg ik mijn donateurspas?

Indien u een incassomachtiging hebt afgegeven ontvangt u de pas voor het nieuwe jaar met De Reddingboot van januari. Doneert u met een acceptgirokaart of via een eigen overschrijving en dit is in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar, dan ontvangt u de pas met De Reddingboot van april. Na april worden de passen opgestuurd na ontvangst van een donatie.

Adreswijziging doorgeven

Neem contact op met de donateursservice via 0255-548484 of donateur@knrm.nl om uw adres of andere gegevens te wijzigen.

Ik wil graag iemand het donateurschap cadeau geven. Kan dat?

Ja, natuurlijk! Neemt u voor een cadeaudonateurschap contact op met de afdeling donateursservice, via 0255-548484 of donateur@knrm.nl.

Is er een jeugddonateurschap?

Voor € 12,00 per jaar kunnen kinderen ‘Jonge Redder’ worden bij de KNRM! Jonge Redders krijgen een Doeboek met strips, informatie en spelletjes, een eigen ledenpasje en twee vrijkaartjes voor het Reddingmuseum, drie keer per jaar het blad De Reddingboot met een mooie poster. Een leuk cadeau voor een (klein) kind. Meer info op www.knrm.nl/jeugd.

Wat is mijn donateurnummer?

U vindt uw donateurnummer op uw donateurspas. Uw donateurnummer wordt door de KNRM gebruikt voor administratieve doeleinden.

Ik ben mijn Redder aan de wal-pasje kwijt, kan ik een nieuw exemplaar krijgen?

Ja. Neemt u daarvoor contact op met de donateursservice door een e-mail te sturen aan donateur@knrm.nl en vermeld duidelijk uw naam en adres, of bel naar 0255-548484.

Ik woon in het buitenland. Hoe betaal ik dan mijn donateurschap?

Woont u buiten Nederland dan kunt u met gemakkelijk met onze IBAN- en BIC-nummers doneren op onze rekeningen in Nederland. Het rekeningnummer van de KNRM is NL 40INGB 0000 0 26363, de BIC code is INGBNL2A

Ik wil mijn donateurschap opzeggen. Hoe gaat dat?

Opzeggen kunt u doen bij onze donateursservice via telefoonnummer 0255-548484.
Schriftelijk opzeggen is ook mogelijk. U kunt uw brief sturen naar Postbus 434, 1970 AK in IJmuiden of mailen naar donateur@knrm.nl. Vermeld bij uw opzegging duidelijk uw volledige naam, adres en eventueel uw donateurnummer. Ook horen wij graag van u wat de reden van uw opzegging is.

Ik wil geen extra giftverzoeken ontvangen. Kan dat geregeld worden?

Ja, dat kan zeker. U kunt met de donateursservice bespreken wat u wel en wat u niet wenst te ontvangen.

Wanneer krijg ik een wimpel?

De KNRM wimpel is een verkoopartikel en niet gekoppeld aan het donateurschap. De wimpel is te koop op veel evenementen van de KNRM, maar ook via de reddingwinkel. Een aantal donateurs hebben een wimpel ontvangen als welkomstcadeau bij hun eerste donatie. Indien u van deze actie gebruik hebt gemaakt is de wimpel eenmalig verzonden als welkomscadeau.

Kan de KNRM in het buitenland incasseren?

Sinds de komst van SEPA is het mogelijk voor donateurs in het buitenland een incassomachtiging af te geven. De donateursservice kan u hierover informeren, 0255-548484 of donateur@knrm.nl.

Hoe geef ik wensen met betrekking tot post door?

Nneem hiervoor contact op met de donateursservice, 0255-548484 of donateur@knrm.nl.

Kan ik De Reddingboot digitaal ontvangen?

Nee, u kunt de Reddingboot niet digitaal ontvangen. Oude nummers van De Reddingboot kunt u wel op de website vinden. Ook kunt u zich inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Indien u de Reddingboot minder vaak wilt ontvangen, kunt u dat laten aanpassen door contact op te nemen met de donateursservice via telefoonnummer 0255-548484 of mailen naar donateur@knrm.nl.