HOME

Logo KNRM

Wetenschappelijk onderzoek lespakket

In samenwerking met de Universiteit Utrecht doen wij onderzoek naar het effect van het lespakket Waterveilig. Het onderzoek draait om de kennis en de attitude van scholieren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs ten aanzien van waterveilig gedrag.

Voor het onderzoek zoeken wij leerkrachten van groep 7 en 8 die mee willen doen.

Bent u docent van groep 7 of 8 (10-12-jarigen)? Vindt u het leuk om dit lespakket alvast te gebruiken en de vragenlijst te testen? Neem dan contact op met de onderzoekster: j.vandriel2@students.uu.nl.

De eerste stap is het testen van de vragenlijst in de maanden mei, juni en juli 2017. De vragenlijst kan digitaal ingevuld worden en kost ca. 25 minuten tijd van de leerlingen. In het schooljaar 2017-2018 worden met verkorte vragenlijsten twee testen uitgevoerd bij gebruikers van het lespakket. Eén test vóór gebruik van het lespakket en één test na gebruik van het lespakket. Zo gaan we het preventieprogramma in de toekomst nog effectiever te maken.

Het onderzoek wordt begeleid door prof. dr. Kristine de Martelaer (Vrije Universiteit Brussel/Universiteit Utrecht) en verdrinkingsdeskundige dr. Joost Bierens.

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Meer informatie

Dutch Lifeguards

Meer informatie

Reddingsbrigade