HOME

Nederlandse Vereniging van Toerzeilers

toerzeilers

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers – kortweg De Toerzeilers – is een landelijke vereniging voor zeilers, die voor hun plezier hun sport beoefenen. De vereniging telt eind 2017 zo’n 3300 leden en kenmerkt zich vanwege het principe “leden voor leden”, waarbij de leden onderling hun kennis uitwisselen op allerlei gebied.

Diverse commissies, verdeeld naar regio of doelgroep, organiseren jaarlijks ruim 130 evenementen voor de leden. Dit varieert van o.a. vakantietochten in de zomer tot EHBO aan boord in de winter.

Veiligheid staat hoog in het vaandel van de Toerzeilers. De commissie Veiligheid ziet toe dat veiligheid en zelfredzaamheid in de vereniging op het gewenste niveau blijft. Daartoe publiceert zij regelmatig artikelen over vele onderwerpen die de veiligheid betreffen in het verenigingsblad “Toerzeilen”. Zij beheert de veiligheidslijsten waarin aanbevelingen worden gedaan over de uitrusting aan boord, afhankelijk van het vaargebied. De vereniging of een commissie voert bij een georganiseerde tocht geen controle aan boord uit maar bespreekt de risico’s van de tocht met de deelnemers. Het is de verantwoordelijkheid van de schipper zelf om de aanbevelingen te volgen. Ook bepaalt alleen de schipper of hij/zij uitvaart bij de heersende weersomstandigheden.

Daarnaast organiseert deze commissie een veiligheidsdag en vormt zij het contactpunt voor de vereniging met de KNRM.

Veiligheid komt ook in de overige evenementen terug; niet als separaat onderwerp, maar wel als deelaspect in het betreffende evenement, zoals motoronderhoud, navigatietrainingen. Er staat regelmatig een – natevenement  – bezoek aan het MTC of KNRM-STC op de rol, waarbij de leden zelf hun capaciteiten op het gebied van veiligheid aan boord kunnen testen; óók als het daarbij schijnbaar fout gaat!

Zeilen is een betrekkelijk veilige sport. Toch zit ook hier een ongeluk in een klein hoekje. Door de veiligheidsgedachte hoog te houden proberen we gezamenlijk het zeilen voor onze leden ook veilig te houden!

Wilt u meer informatie over de Toerzeilers of wellicht lid worden, bezoek dan onze website www.toerzeilers.nl.

De Nederlanse vereniging vanToerzeilers werkt samen met de KNRM op het vlak van veiligheid zoals de STC-KNRM survival training en hebben geregeld contact over hoe de veiligheid op het water verbeterd kan worden b.v door middel van preventie

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

veiligheid voor pleziervaart

Samenwerking KNRM en Motorboot magazine

veiligheid voor pleziervaart

Motorboot magazine

veiligheid voor pleziervaart

HISWA