HOME

Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club

knmcDe Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club is de landelijke vereniging van motorbooteigenaren die sinds haar oprichting in 1907 de belangen en interesses van haar leden met enthousiasme behartigt.

Vier districten - ieder met een eigen consul - bestrijken heel Nederland waardoor van de Dollard tot de Maas KNMC leden samen activiteiten ondernemen.

De meer dan 25 toertochten ieder jaar bieden afwisseling van vaarwater terwijl Nederland vanuit haar oude waterwegeninfrastructuur wordt verkend. Ook het buitenland wordt daarin niet vergeten. Belangrijk onderdeel van deze tochten is de mogelijkheid van de leden om onder begeleiding nieuwe vaargebieden te ontdekken.

Verantwoord omgaan met flora en fauna in de kust- en binnenwateren is inherent aan alle activiteiten die de KNMC organiseert. 

Buiten het vaarseizoen zorgen de feestelijke Consulavonden voor palaver en gezelligheid. De wintermaanden zijn ook de periode voor instructieve en boeiende workshops variërend van veiligheid en navigatie tot techniek.

Samen met de KNRM zijn er diverse workshops georganiseerd waarbij de diverse aspecten van het veilig varen op de Nederlandse binnenwateren en kustwateren uitgebreid aan de orde zijn gekomen. Ook in de toekomst zal dit een onderdeel blijven van ons ledenservice programma.

Het KNMC schipperskoor dat meer dan 50 leden telt is de trots van de KNMC en een graag geziene gast bij vele nautische evenementen in het land. 

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

veiligheid voor pleziervaart

Samenwerking KNRM en Motorboot magazine

veiligheid voor pleziervaart

Motorboot magazine

veiligheid voor pleziervaart

HISWA