HOME

Wat doet de KNRM en de NVSHA samen

Als Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) staan wij voor de bevordering en borging van de kwaliteit van spoedzorg. Door middel van een 3-jarige erkende opleiding, nascholingen en congressen/symposia zorgen wij ervoor dat de spoedeisende hulp artsen in Nederland een goede medisch inhoudelijke kennis hebben en houden om de grote diversiteit van patiënten op de spoedeisende hulp optimaal te kunnen behandelen. Tevens zorgen wij op beleidsmatig vlak dat de spoedzorg zo kwalitatief goed en efficiënt mogelijk ingericht wordt. 

Onze leden, de spoedeisende hulp artsen, verlenen de hoogst mogelijke kwaliteit van spoedzorg, ook aan duikers die onverhoopt in de problemen komen. Is er sprake van ernstig letsel? Is er hyperbare therapie noodzakelijk?

Soms zijn duikongevallen evident, soms zijn ze minder duidelijk. Tijdige herkenning, adequate eerste behandeling en goede dispositie van duikongevallen naar centra met de hoogst mogelijke expertise is wat de KNRM en de NVSHA samen nastreven om de duiksport nog een beetje veiliger te maken. Dit doen we door samen onderzoek te doen en binnen de NVSHA zijn er SEH artsen met een expertise op het gebied van duikongevallen welke onderwijs verzorgen.

Als spoedeisende hulp artsen zijn wij de link naar de ziekenhuizen en de poort naar de gespecialiseerde centra.

Misschien nog wel belangrijker is de preventie van duikongevallen. Samen doen we onderzoek om duikers gericht advies te geven over eventuele gevaren van specifieke duik locaties om ongevallen te voorkomen.

Een veilige duiksport en de hoogst mogelijke kwaliteit van spoedzorg bij een duikongeval is de gemeenschappelijke visie van de KNRM en NVSHA.

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Veiligheid voor duikers

Regelgeving duikvlag

Veiligheid voor duikers

Leonor Nuhaan Bedrijfskleding