HOME

Wat doen KNRM en Duikkeuring.nl samen?

duikkeuring nlDuikkeuring.nl is de voorlichtingswebsite over duiken van alle sportduikkeuringsartsen in Nederland. De ontwikkeling van de website is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Deze onafhankelijke website heeft zich ten doel gesteld bewustwording te creëren bij de duiker op het gebied van verantwoord duiken.
De verantwoordelijkheid voor een veilige duik ligt bij de duiker zelf dus is het de taak van Duikkeuring.nl de duiker op te zoeken en te informeren zodat men de juiste keuzes maakt.

Duikkeuring.nl is een initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). De VSG is de wetenschappelijke vereniging voor sportartsen en andere artsen met interesse in de sportgeneeskunde. De FSMI is de brancheorganisatie van alle sportmedische instellingen in Nederland; de werkplek van de sportarts. 

Waar onze expertise best ingezet kan worden is in het beantwoorden van medisch vragen van recreatieve duikers.  Op de website staat een FAQ daarnaast bieden wij de mogelijkheid dat bezoekers een eigen vraag kunnen stellen aan de sportduikkeuringartsen.  Ook vindt men hier adressen van de SCAS gecertificeerde sportduikerartsen. 

Duikkeuring.nl ondersteunt de campagne door deze onder de aandacht te brengen van duikers en sportartsen. De sportartsen vormen daarmee een ambassadeur namens de KNRM voor de campagne “check je hart”

DEEL DIT BERICHT