HOME

Nederlands Instituut Certificering DuikerArtsen

nicda logo cmyk2 groen no backgroundHet Nederlands Instituut Certificering DuikerArtsen (NICDA) is de certificerende en accrediterende instantie voor duikerartsen en duikgeneeskundige opleidingen in Nederland. Dit geldt zowel voor de nationale certificering (duikerartsen C en D) als voor de Nederlandse vertegenwoordiger van de Europese accrediterende instantie, het European College for Baromedicine (ECB).  Het ECB accrediteert internationaal duikerartsen als Medical Examiner of Divers (level 1) en Diving Medicine Physicians (Level 2d).

Doel van het NICDA is de borging van een hoge kwaliteit van duikgeneeskundige opleidingen en van duikerartsen in ons land.

Het NICDA hanteert voor de nationale certificeringen voor 100% de richtlijnen van de European Committee for Hyperbaric Medicine (ECHM) en de European Diving Techincal Committee (EDTC) en is hiermee de enige internationaal erkende certificerende instantie voor (sport)duikerartsen in Nederland.

Duikerartsen gecertificeerd door het NICDA voldoen dus aan de hoogste eisen om de duikveiligheid van duikers vanuit een medisch oogpunt te ondersteunen middels duikadvisering, duikkeuring en behandeling van duikongevallen. Duikerartsen moeten bij het NICDA om de drie jaar aantonen dat zij up-to-date kennis bezitten door middel van voldoende gevolgde geaccrediteerde nascholing.

Op deze wijze kan en wil het NICDA met goed gekwalificeerde duikerartsen een bijdrage leveren aan de opzet en uitvoering van KNRM preventie- en veiligheidscampagnes. Meer informatie over het NICDA is te vinden op www.nicda.nl. Alle duikerartsen, zowel nationaal als internationaal gecertificeerd, zijn te vinden op www.mijnduikerarts.nl.

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Veiligheid voor duikers

Regelgeving duikvlag

Veiligheid voor duikers

Leonor Nuhaan Bedrijfskleding