Ik ben redder en ondernemer

Naam: Sandor Mantje • Leeftijd: 42 • Beroep: eigenaar kleding- en schoenenwarenhuis • Reddingstation: Texel De Cocksdorp

“Ik ben verslaafd aan alles wat met de zee te maken heeft. Na de  zeevaartschool heb ik eerst in het bergings- en baggerwerk gezeten. Daarna nam ik het bedrijf van mijn ouders over, maar vond het eigenlijk zonde om niks meer met mijn maritieme kennis en vaardigheden te doen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik in 1996 gevraagd werd om opstapper te worden.

Met twee winkels en een gezin met drie kinderen heb ik een enorm druk leven. Meestal ben ik in de winkel in Den Burg. Als dan de pieper gaat is het een kwestie van in de auto springen en gassen. De tien minuten aanrijtijd naar De Cocksdorp is dan net te doen. Laatst was ik in de winkel in gesprek met een vertegenwoordiger, toen ik werd opgeroepen. Ik moest natuurlijk halsoverkop weg. Gelukkig konden mijn medewerkers het gesprek van me overnemen. Gaat de pieper ’s nachts, dan zorgt mijn vrouw voor de kinderen. Gaat hij overdag, dan moet ik familie inschakelen om de kinderen van school te halen. En iedere week is er een trainingsavond.

Wat dat betreft moet er wel veel wijken voor de KNRM. Maar ik doe het graag! ”

Help mee

Wat kan ik geven?