Ik ben campingeigenaar én redder

Naam: Johannes de Vlugt * Leeftijd: 53 * Beroep: campingeigenaar * Reddingstation: Hindeloopen
 
“Als het alarm gaat en het is druk op de camping, dan kijk ik altijd eerst even naar mijn vrouw. Zij bepaalt of ik gemist kan worden. Als ik weg kan, sta ik binnen zes minuten in Hindeloopen.
 
Als zestienjarige jongen voer ik tijdens noodweer al eens het water op om surfers te helpen die in de problemen waren gekomen. Jaren later zag ik op een dag opstapper Piet Bakker klussen aan de reddingboot van Hindeloopen. We raakten aan de praat. Ik zei: ‘Wat heb jij toch een mooie hobby.’ Drie dagen later stond ik aan boord als opstapper. Dat is nu alweer zeven jaar geleden. Ik vind reddingwerk mooi omdat je echt iets kunt betekenen. Mijn zoon is ook opstapper en mijn dochter is bij de brandweer. Zou mensen willen helpen erfelijk zijn?
 
Bij het openen van ons nieuwe restaurant in 2008 heb ik in plaats van bloemen geld gevraagd voor de aanschaf van een AED – een reanimatieapparaat. Ik heb hier samen met de lokale EHBO verschillende EHBO- en reanimatiecursussen georganiseerd. Vooral ouderen voelen zich zekerder als je ze leert wat ze wel en niet moeten doen in geval van problemen. Op de camping heb ik al twee mensen kunnen redden dankzij de AED.
 
Dat is een gevoel alsof je de jackpot wint! En daarom ben ik ook bij de KNRM. Mensen slaan niet voor niets alarm. Als je arriveert, zie je de opluchting op de gezichten.”

Help mee

Wat kan ik geven?