HOME

Iedereen staat voor elkaar klaar

Janna Visser

Janna Visser

Naam: Janna Visser
Geboortejaar: 1991
Beroep: verpleegkundige
Reddingstation: Lauwersoog

“Ik houd van het water, dus de KNRM past mij goed! Toch ben ik bij toeval opstapper geworden. Aan de man die bij mijn ouders de vloer aan het leggen was,  vertelde ik over mijn liefde voor het windsurfen. Hij bleek schipper te zijn bij reddingstation Lauwersoog en nodigde mij uit voor een oefenavond. Het varen met zo’n snelle boot maakte indruk, maar vooral de manier van samenwerken was bijzonder. Iedereen had een vaste taak en alles ging heel soepel. Bovendien voelde ik me erg welkom. Na deze oefenavond heb ik op proef meegedraaid, om te kijken of ik geschikt was om aan het opleidingstraject te beginnen. Sinds februari vorig jaar ben ik ‘opstapper in opleiding’. Voor de onderdelen Vaarbewijs I en HUET ben ik inmiddels geslaagd.”

Vooral de samenwerking is bijzonder bij de KNRM. Het teamgevoel, dat iedereen voor elkaar klaar staat. Als enige vrouw tussen de mannen gaat het prima. Mannen gaan onderling anders met elkaar om dan vrouwen. Met veel humor. Als verpleegkundige werk ik in het dagelijks leven vooral met vrouwen, dus het is een fijne afwisseling. De ploeg is hecht en enthousiast.

In de afgelopen tijd heb ik al ontzettend veel geleerd tijdens de oefenavonden en acties. Ik herinner me vooral een actie, waarbij twee mensen in een roeibootje op het Lauwersmeer niet meer terug konden komen. Het was al donker en de melding was dat ze 'verdwaald' waren. Er was eigenlijk niet zo veel aan de hand, maar ze waren zo overstuur en in paniek. En zo blij dat ze de reddingboot zagen! Toen realiseerde ik me hoeveel impact zo’n gebeurtenis kan hebben. Hoe fijn het is om mensen te kunnen helpen.

DEEL DIT BERICHT