Boothuis van KNRM reddingstation Veere

Boothuis van KNRM reddingstation Veere

Sinds juni 2002 beschikt het reddingstation Veere over een drijvende boothuis genaamd boothuis ’t Kuipertje. Het boothuis bevindt zich op het terrein van watersportvereniging de Arne aan de Oostwatering te Veere.

Multifunctioneel

Het nieuwe boothuis is multifunctioneel ingericht. Het drijvende bouwwerk, met een lengte van ruim 20 meter en een breedte van ongeveer 6 meter, wordt in eerste instantie gebruikt als ligplaats voor de reddingboot Oranje. Om de reddingboot droog te kunnen stallen is in het boothuis een bootlift geïnstalleerd. Naast de ruimte voor de reddingboot beschikt het drijvende boothuis over een bemanningsverblijf, een werkbank en een droogruimte voor de overlevingspakken.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Realisatie

Boothuis ’t Kuipertje is het vijfde drijvende boothuis van de KNRM. Eerder werden soortgelijke bouwwerken in Stellendam, Lauwersoog, Den Oever en Neeltje Jans geopend. Na Veere is ook in Elburg een dergelijk boothuis geopend. Het ontwerp is van KNRM bouwkundige Jan Timmerman uit Callantsoog. Hoofdaannemer De Boer & De Groot uit Harlingen realiseerde het nautische gedeelte van het bouwwerk, de opbouw werd gebouwd door Bouwbedrijf Bakker uit Workum.

Schenker

De bouw van het drijvende boothuis werd mogelijk gemaakt door een legaat van wijlen de heer M.J.N. Kuiper. De openingshandeling werd namens de familie van de heer Kuiper, verricht door mevrouw A.E. van Puffelen-Boers uit ’s Gravenzande.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij