KNRM Texel heeft 3 reddingstations met boothuizen

KNRM Texel De Koog

Reddershuus

Badweg 16
1796 BW Texel De Koog

In 1991 wordt het boothuis met 6 meter verlengd, hierdoor is er extra ruimte voor wippertruck en het bemanningsverblijf. Het boothuis van De Koog draagt de naam ''t Reddershuus'

 

KNRM Texel De Cocksdorp

Dirk Dragt

Volharding 3
1795 LH Texel De Cocksdorp

Op 23 maart 2019 werd het nieuwe boothuis officieel geopend. Helaas bleek het te duur om het oude boothuis met hoge nostalgische waarde te renoveren en daarom is er gekozen voor een nieuw boothuis op dezelfde plek. Dit boothuis is energie neutraal en heeft de naam 'Dirk Dragt' gekregen. Lees hier meer over KNRM boothuis de Cocksdorp

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

KNRM Texel Oudeschild

Boothuis Aqua Julia

Haven 26
1792 AE Texel Oudeschild

Op 20 september 2014 is op KNRM station Texel het drijvende boothuis Aqua Julia geopend.

Het drijvende boothuis is gebouwd uit de nalatenschap van mevrouw J. Dinkelman-Eibink. Zij is, net als haar echtgenoot, werkzaam geweest bij de KNSM. Dat in combinatie met het donateurschap van de KNRM heeft haar doen besluiten een deel van haar nalatenschap aan de KNRM te schenken.

De naam van het boothuis, Aqua Julia, is een samenvoeging geworden van de voornaam van mevrouw Dinkelman, Julia, en het onlosmakelijk aan haar verbonden water. Het ontwerp van het drijvend boothuis is van de hand van de inmiddels overleden KNRM-huisarchitect Jan Timmerman. De Boer en De Groot, civiele werken uit Harlingen bouwden het drijvende object.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij