Bemanning van KNRM reddingstation Stellendam

De bemanning van de twee boten in Stellendam bestaat uit een zeer gemotiveerde ploeg, die zowel op de ene als op de andere boot inzetbaar is. Uiteraard wordt er altijd voor gezorgd dat als er een boot moet uitvaren, er nog voldoende mensen achter blijven om met de andere boot het water op te gaan, als dat nodig zou zijn.

De enige beroepskracht op de reddingboten, gestationeerd op de kop van Goeree, is Eric Rodenhuis. Hij is sinds 1 september 2002 vaste schipper in Stellendam.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De overige bemanning bestaat volledig uit vrijwilligers.

Jan Keijzer is vanaf 1 juni 1978 opstapper en later stuurman geweest op de Stellendamse reddingboot. In 2004 is hij voor deze werkzaamheden afgezwaaid en meteen helper aan de wal geworden. Hierdoor is hij nog steeds betrokken bij het Stellendamse station van de KNRM.

In vaste dienst van de KNRM is ook Cornelis de Blok. Hij is in dienst als monteur voor de boten van alle stations in Zuid West Nederland en Zeeland. Hij is al bij de reddingmaatschappij betrokken sinds maart 1997, hij was in die tijd opstapper.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij