Bemanning van KNRM reddingstation Ouddorp

Ouddorp heeft een hechte ploeg van meer dan 25 bemanningsleden die dag en nacht klaar staan voor hulp op en rond het water.

Deze ploeg mensen varieert van schippers tot tractor-chauffers, allen even gedreven voor hun taak!

Normaal gesproken varieren de beroepen van de bemanningsleden nogal: van lasser tot restauranteigenaar en van werktuigbouwkundige tot advocaat. Onze bemanningsleden komen uit alle lagen van de samenleving. Mede daardoor vormen we een hechte ploeg die altijd klaar staat voor een ander.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Naast 'oude rotten' in het vak zijn er bij ons station ook jonge bemanningsleden te vinden die nog opstapper op proef zijn. Ook deze bemanningsleden draaien volwaardig mee in de groep tijdens hun opleiding.

Begin 2017 bestaat de ploeg uit de volgende groepen:

Schippers: Het station staat onderleiding van Coen van der Linde als schipper met daarnaast 3 (reserve) schippers die hem bijstaan en tijdens acties de leiding aan boord van de reddingsboten hebben

Bemanningsleden: Vrijwel elk bemanningslid heeft vaarpapieren en mag dus varen op de boot. Iedereen bezit de benodigde opleidingen als (advanced) medical aid.

Helpers aan wal: Naast varende vrijwilligers zijn er ook vrijwilligers die alleen aan wal helpen. Bijvoorbeeld met het rijden op het kusthulpverleningsvoertuig en als tractor-chauffeur voor het te water laten van de vaartuigen. Deze vrijwilligers zijn soms al jarenlang actief zoals bijvoorbeeld de neven Willy & Jan Flohil die al sinds 1974 actief zijn bij de KNRM.

Wilt u zelf eens kennis maken met onze groep vrijwilligers en ervaren waarom wij dit doen? Via de contactgegevens op deze site kunt u contact opnemen met ons!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij