Plaatselijke commissie van KNRM reddingstation Lemmer

De commissie, wat doen ze...

  • F. Veenstra (voorzitter)
  • J. Boesjes (secretaris)
  • T. Smid (penningmeester)
  • E. Bootsma (algemeen commissielid)
  • A. Boomsma (cursus/oefencoördinator)
  • E. Kuindersma (pr/communicatie)

Net als bij de bemanning van station Lemmer is ook de functie van commissielid een vrijwillige taak. En ook hiervoor geldt vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De plaastelijke commissie heeft een aantal taken en verantwoordelijkheden:

De commissie heeft een toezichthoudende rol met betrekking tot de uitrusting van de Lemster bemanning. Dit geldt voor het varende materieel, maar ook voor de uitrusting en het boothuis. Dit alles opdat de bemanning haar taken, behorende bij een operationeel reddingstation, kan uitvoeren. De commissie ziet erop toe dat de middelen in de juiste orde worden bewaard en onderhouden. De commissie ziet er verder op toe dat bemanningsleden de juiste cursussen krijgen en dat er op gezette tijden geoefend wordt, ook of misschien wel juist als de weersomstandigheden ongunstig zijn. De commissie is ook verantwoordelijk voor de samenstelling en eventueel uitbreiding van de bemanning, zaken als opstappers aanstellen en functies binnen de bemanning benoemen is daar een onderdeel van. Tot slot is de commissie weliswaar in grote mate autonoom, maar de commissie is echter wel verantwoording schuldig aan de directie van de KNRM te IJmuiden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij