Boothuis van KNRM reddingstation Lelystad

KNRM station Lelystad heeft de beschikking over een drijvend boothuis. Dit boothuis is verdeeld in 3 gedeelten.

Het middelste gedeelte vormt de ingang vanaf de walzijde. Hier hangen de overlevingspakken, is de WC en doucheruimte.
Het linker gedeelte van het station beschikt over een werkbank met werkplaatsuitrusting voor het bootonderhoud. Tevens is dit ook het overdekte gedeelte waar de reddingboot zijn ligplaats heeft.

Doormiddel van ‘’ballonen’’ word de boot na elke inzet uit het water gehaald en met 1 druk op de knop word hij weer te water gelaten voor een inzet.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het rechter gedeelte bestaat uit het bemanningsverblijf in dit gedeelte kan de bemanning oefenen voor bijvoorbeeld EHBO. Ook staat hier de communicatie voor op de wal, zo staat er een computer en heeft het station beschikking over een aantal marifoons en C2000. Ook is dit de ruimte waar de bemanning na een inzet kan napraten of overleggen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij