Historie van KNRM reddingstation Den Oever

Station Den Oever bestaat sinds 2001.

Al meer dan 22 jaar, wat gaat dat ongemerkt snel voorbij. De start staat ons nog bij als de dag van gisteren. Een boothuis hadden we nog niet, alleen een Unimog met een boottrailer en daarop de Narwal. We oefenden er op los. Varen zit in ons bloed, alleen een snelle boot als de Narwal, dat was even wennen.

Maar het gaf voor ons geen problemen, we kregen een directiekeet van de firma Klein aangeboden als boothuis. Daarnaast stond een 10 ft container met drooginstallatie voor de pakken en wat andere opslag.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Uiteindelijk kwam de dag dat ons boothuis naar Den Oever kwam. De sleepboot meerde het boothuis af en het werd aangesloten op water,stroom en dergelijke. In de loop der tijd gaven we het boothuis vorm aan ons eigen idee, een gezellig thuis op en na de oefenavonden en acties. Volledig uitgerust met alle mogelijkheden om mensen een warm onderdak te bieden.

22 jaar met ups and downs, wisselingen in de bemanning, verdrietige momenten. Toch, omdat er een hechte groep is ontstaan, hebben we alles goed weten te plaatsen.

De Narwal is van station verwisseld en de Johanna Margareta is inmiddels al weer een hele tijd op het station en voldoet uitermate goed voor het werk wat er mee gedaan moet worden. Ze heeft ons nimmer in de steek gelaten!

oefenavond, maandagavond is een avond vol met onderdelen, een ploeg op oefening sturen, klusjes die gedaan worden, interieurverzorging, en plannen maken voor oefeningen, bespreken van oefeningen, EHBO. enz., enz.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij