Boothuis van KNRM reddingstation Den Oever

KNRM boothuis Den Oever
Dankzij een grote schenking van Mevr. J.C. van der Elst-Pol beschikt Station Den Oever sinds 2001 over dit boothuis.

Het boothuis is gebouwd op de toekomst
Het boothuis is 20 meter lang en heeft als bijzonderheid een inpandig haventje met steigers, hijsinstallatie, verlichting, brandstofvoorraad en walstroom. De reddingboot wordt gecentreerd afgemeerd, vervolgens afgetankt en van walstroom voorzien. Zo ligt de reddingboot continu paraat. Gaat de alarmpieper? Spring aan boord. Druk op de startknop voor de motoren, omhoog dat rolluik en wég is de Johanna Margareta. In het boothuis is er een aparte ruimte voor het bewaren en drogen van de overlevingspakken van de bemanning. Daarnaast is er een dagverblijf dat ook gebruikt kan worden voor het geven van instructies aan de vrijwilligers en lezingen aan groepen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het is een traditie bij de KNRM om een boothuis een naam te geven. Die eer komt toe aan degene die de bouw van het boothuis in grote mate mogelijk hebben gemaakt. Mevr. J.C. van der Elst-Pol is zeer begaan met de doelstelling van de KNRM. Door haar toedoen konden al vijf boothuizen worden gebouwd of vernieuwd. Zij koos als titel voor station Den Oever: denk eerst aan de ander en dan aan jezelf’. Overigens gaf zij zelf invulling daaraan door direct na de officiële opening alle schippers een kus te geven. Traditiegetrouw, een verplichting waar geen schipper onderuit kan. Of zou willen.

boothuis

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij