Boothuis van KNRM reddingstation Ameland-Ballum

Het verbouwde bemanningsverblijf, genaamd "Bertus Bruin" staat aan de Ballumerbocht, pal naast de steiger van de reddingboot Anna Margaretha. Het gebouw doet dienst als vergader- en ontmoetingsruimte voor de reddingbootbemanning en als werkruimte voor beroepsschipper Theo Nobel. Het stationsgebouw beschikt tevens over een droog- en opslagruimte voor de overlevingspakken, een werkplaatsje voor klein onderhoud, KNRM winkel/opslag artikelen en een opvangruimte voor geredden en patiënten. Het nieuwe verblijf is een uitbreiding van het bestaande bemanningsverblijf, dat in 1989 werd gebouwd.

De komst van de grotere reddingboot Anna Margaretha in 2004 maakte dat de brandstofvoorziening aan de wal diende te worden aangepast. Daarnaast was het bemanningsverblijf, de werkplaats en de kantoorruimte van de beroepsschipper in dezelfde ruimte gesitueerd. De drie functies zijn in het nieuwe verblijf gescheiden, hetgeen volgens ARBO-voorschriften ook verplicht is.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dankzij zelfwerkzaamheid van de vrijwillige bemanning kon op de bouwkosten worden bespaard. De inrichting van het nieuwe verblijf is geschonken door IKEA Groningen.

bemanningverblijf bertus bruin ameland ballum

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij