Reddingboot Ineke van Dun - de Meester

Deze reddingboot is van het type Atlantic 75 en heet Ineke van Dun - de Meester. De aankoop van de reddingboot werd bekostigd uit het Peter van Dun fonds. De heer Van Dun werd via een oud-collega geattendeerd op de KNRM en raakte zo betrokken dat hij besloot een fonds op naam te openen. De doopplechtigheid werd verricht door Babette Kingma, kleindochter van de heer Van Dun. De reddingboot draagt de naam van de overleden echtgenote van de heer Van Dun: Ineke van Dun- de Meester. De dopp vond plaats op 5 juli 2013. De reddingboot doet dienst op reddingstation Hindeloopen.

De apparatuur op de nieuwe reddingboot werd o.a. gesponsord door het bedrijf Jus de Pommes, uit Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Naast de apparatuur op de boot, hebben ze ook met producten gesponsord tijdens de bootdoop en werden heerlijke fruitdranken geserveerd!

Atlantic 75

Reddingboot Ineke van Dun - de Meester

Klasse: Atlantic 75

De KNRM vaart al sinds 1971 met verschillende typen Atlantic’s van de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Een rubberboot met vaste bodem en een buitenboordmotor die wordt gelanceerd met een bootwagen of vanuit een drijvend boothuis wordt ingezet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij