Reddingboot Koos van Messel

De reddingboot Koos van Messel werd op zaterdag 12 april 2003 gedoopt door de heer en mevrouw Van der Laan, executeur-testamentair van mevrouw van Messel. Door een nalatenschap van mevrouw S. van Messel-Boerema werd de KNRM in staat gesteld de reddingboot Koos van Messel te bouwen. De boot is vernoemd naar de overleden echtgenoot van mevrouw van Messel, Koos van Messel. De reddingboot werd gestationneerd op reddingstation IJmuiden.

Arie Visser

Reddingboot Koos van Messel

Virtuele rondleiding door de Koos van Messel

Klasse: Arie Visser

In jaren dat de Redding Maatschappij ervaring opdeed met de grotere RIB’s, bleek dat de actieradius van deze klasse te beperkt was. Daarom werd besloten een grotere variant van de Johannes Frederik te bouwen. Dat werd in 1999 het type Arie Visser. De Arie Visser heeft een totale tankinhoud van 6100 liter, wat de boot een actieradius geeft van zestien uur op volle kracht. De brandstof is verdeeld over vier tanks. Een aparte dagtank (144 liter) bevindt zich in de berging, voor de machinekamers.

Er zijn 10 schepen van het type Arie Visser gebouwd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij