Veiligheid tijdens het meevaren

Bij de KNRM staat veiligheid altijd voorop, zeker aan boord van de reddingboten. De schipper bepaalt of er wel of niet gevaren wordt, met slecht weer kan het voorkomen dat het varen niet door gaat.

Reddingbootdag is ieder jaar een gezellig druk bezocht evenement. Meevaren is helaas geen garantie. Het is afhankelijk van weersomstandigheden en drukte of eventueel een echte alarmering. Bovendien zijn we gehouden aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht op grote reddingboten.

Vaart u tijdens Reddingbootdag een rondje mee? Dan gaan wij ervan uit dat u goed ter been bent en u uzelf kunt vasthouden aan de reddingboot. Luister naar de instructies van de bemanning en maak uw reddingvest goed vast. Aan boord moet u zich altijd vasthouden aan het schip: één hand voor uzelf en één hand voor de reddingboot.

Let op!

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Weet dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico.

Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk terug naar het reddingstation gebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan uitvoeren. Wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten