HOME

Logo KNRM

Meevaren

Meevaren met de reddingboot van Hansweert

Meevaren met de reddingboot van Hansweert

Tijdens Reddingbootdag bestaat veelal de mogelijkheid om mee te varen op de Reddingboot. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd.

Donateurs mogen meevaren
Je mag meevaren met de reddingboot als je donateur bent. Als donateur heet u bij de KNRM ‘Redder aan de wal’ of ‘Jonge Redder’. U bent ‘Redder aan de wal’ of ‘Jonge Redder’ als u de KNRM financieel steunt. ‘Redders aan de wal’ en ‘Jonge Redders’ krijgen jaarlijks hun donateurspas in januari of april thuis gestuurd.

Wilt u meevaren? Neem uw donateurspas van het jaar 2017 mee, samen met de boardingpass die bij het aprilnummer van het donateursblad De Reddingboot is toegestuurd. Laat op het reddingstation uw donateurspas zien en lever de boardingpass in bij de vrijwilligers van de KNRM.

Bent u geen donateur en wilt u toch meevaren?
Dan heeft u een goede reden om toch donateur van de KNRM te worden. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De financiële bijdragen van de donateurs maken het reddingswerk door de vrijwilligers en het varen van de reddingboten mogelijk. De KNRM koestert de bestaande band die zij met haar donateurs heeft. ‘Redders aan de wal’ dragen de KNRM al een warm hart toe en dat beloont de Redding Maatschappij met een onvergetelijk dag.

Om mee te varen met de reddingboot, wordt u donateur door een structurele machtiging voor een financiële bijdragen af te geven. Donateur worden kan op Reddingbootdag zelf op alle 45 reddingstations, maar ook gemakkelijk thuis op de bank.

Gaat u het water op? Let op!
Bij de KNRM staat veiligheid altijd voorop, zeker aan boord van de reddingboten. De schipper bepaalt of er wel of niet gevaren wordt, zeker met slecht weer kan het voorkomen dat het varen niet door gaat.

Vaart u tijdens Reddingbootdag een rondje mee? Luister dan goed naar de instructies van de bemanning en maak uw reddingvest goed vast. Aan boord moet u zich altijd vasthouden aan het schip:een hand voor jezelf en een hand voor de reddingboot.

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Let wel op dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico. Op reddingboten bestaat altijd de kans nat of vies te worden.

Alle kinderen onder 16 jaar moeten in elk geval een volwassene bij zich hebben.

Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een alarm krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk terug naar het reddingstation gebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan uitvoeren. Dit is jammer maar heb hiervoor begrip, de redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten.

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Cookiebeleid KNRM

Homepage Algemeen

Video: KNRM jaaroverzicht 2017

Homepage Algemeen

Bedankt voor uw steun in 2017!