Zonnen op de Plaat van Breskens

20 mei 2018

De reddingboot van Breskens is op Pinksterzondag uitgevaren voor een motorjacht aan de grond. Het jacht lag al te vast, waardoor er niets anders op zat dan te wachten op hoog tij.

In de late ochtend gaan de piepers af van de Breskense reddingbootbemanning. Verschillende passanten melden dat er een jacht vast zit op de Plaat van Breskens.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Zeemanshoop verlaat de haven en is snel ter plaatse. Het motorjacht ligt echter al te droog om er veilig aan te trekken zonder schade te maken. De jachteigenaar is zich bewust van de situatie en zegt dat hij in dat geval liever wacht tot het hoge tij in de middag.

De jachteigenaar zal stand-by blijven op het marifoonkanaal van de verkeerscentrale Vlissingen. De drie personen aan boord gaan van de tijd gebruik maken door lekker te gaan zonnen. Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 11:19 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Matig (4 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij