Zeiljacht met voortstuwingsproblemen op de Eems

15 juli 2018

Zeiljacht met voortstuwingsproblemen op de Eems

Vanmorgen werden we gealarmeerd door de KNRM Helpt Assistentie Centrum. De tweekoppige bemanning van het zeiljacht ‘Ruach’ wat onderweg was van het Duitse Waddeneiland Borkum naar Delfzijl had om hulp gevraagd. De motor had geen compressie meer en daardoor onvoldoende vermogen om voortstuwing te geven. Ook was er te weinig wind om zeilend naar Delfzijl te varen.

We vertrokken om 10.35 uur uit de Eemshaven en zetten koers naar de opgegeven positie. Eenmaal ter plaatse bleek de ‘Ruach’ al tegen de ondiepte aan te liggen. Toch lukte het ons nog om bij het zeiljacht te komen en maakten een sleepverbinding. We brachten het jacht naar de haven van Delfzijl. Nadat we alle gegevens hadden opgenomen gaven we het zeiljacht over aan bekenden van de opvarenden die al met hun zeiljacht klaarlagen om de ‘Ruach’ door de sluizen naar de binnenhaven te helpen. Wij voeren weer terug naar de Eemshaven waar we ons om 13.30 uur ‘terug op station’ meldden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij