HOME

Overboord geslagen catamaranzeiler

Afbeelding 0
Afbeelding 0
Afbeelding 0
20-09-2015 zandvoort

Rond 13.30 uur is de catamaran voor de kust van Zandvoort omgeslagen. Hierbij raakte één van de twee opvarenden te water. Hiernavolgend is KNRM Zandvoort en Reddingsbrigades Zandvoort en Bloemendaal gealarmeerd.

Ter plaatse is reddingboot Annie Poulisse OSC (On Scene Coördinator) geworden en daarmee de zoekactie geleid. Hierbij heeft de Annie Poulisse hulp gekregen van Reddingsbrigade Bloemendaal en Zandvoort. Ook is op verzoek de SAR Heli (Rescue 06) en KNRM Noordwijk & IJmuiden gealarmeerd.

Na enige tijd zoeken heeft een boot van de Reddingsbrigade, op aanwijzingen van een kitesurfer het slachtoffer gevonden, daaropvolgend heeft de Annie Poulisse de persoon aan boord genomen. Omdat duidelijk werd dat er verder niemand werd vermist, is het alarm ingetrokken voor de stations IJmuiden en Noordwijk.

Het slachtoffer is hierna naar de kant gebracht waar de ambulancedienst, het kusthulpverleningsvoertuig Zandvoort en de voertuigen van de Reddingsbrigades klaar stonden om de hulpverlening over te nemen.

Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Maandag werd bekend dat de 63-jarige zeiler is overleden.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht