HOME

Korte nacht voor bemanning Zandvoort

Afbeelding 0
Afbeelding 0
Afbeelding 0
02-07-2015 zandvoort

Om 01.12 uur gingen de piepers van station Zandvoort voor een vaartuig aan de grond. Nadat de bemanning van hun bed werd gelicht voor deze melding is reddingboot Annie Poulisse vertrokken naar de opgegeven locatie.

Aan boord werd al snel duidelijk dat er een jacht was gestrand voor de zuid pier van IJmuiden. Het jacht was op een zandbank terechtgekomen en was niet in staat op eigen kracht los te komen door o.a. motorproblemen.

De Annie Poulisse was met 13 minuten ter plaatse en heeft een sleepverbinding in het ondiepe water tot stand gebracht. Eenmaal buiten het banken gebied is de sleepverbinding opnieuw gelegd, ditmaal op de beting op de achterzijde van de Annie Poulisse. Hierop volgend is er koers gezet richting Seaport Marina om het jacht af te leveren bij de brandstofsteiger.

Nadat het jacht veilig en wel is afgeleverd, kwam de kustwacht met het verzoek om een kijkje te nemen bij een engels zeiljacht. Het thuisfront was ongerust geworden omdat er geen contact kon worden gemaakt met de bemanning. De kustwacht heeft hierop actie ondernomen door een oproep te doen via marifoonkanaal 16. Eveneens is het kustwacht vliegtuig overgevlogen om te kijken of er geen problemen waren. Het jacht bleek onder zeil richting IJmuiden.

Voor de zekerheid is de bemanning 10 mijl de zee opgestoken om de bemanning van het zeiljacht te vragen of alles in orde was. Gelukkig was dit het geval en kon de bemanning naar huis voor een welverdiende nachtrust.

Al met al een drukke dag met: in de woensdagochtend een oproep voor een kiter in de problemen, in de avond een multidisciplinaire oefening met brandweer, ambulance en lokale reddingsbrigade & 's nachts een tweetal acties.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht