HOME

2 acties en bijna 12 uur achter elkaar in touw

Afbeelding 0
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 0
Afbeelding 0
05-08-2015 zandvoort

De vrijwilligers van KNRM Zandvoort zullen 5 augustus 2015 niet snel meer vergeten. Even na 12.00 uur ging de pieper voor een jacht met motorproblemen voor de kust van Zandvoort. Vlak daarna kwam de vraag van de reddingsbrigade Zandvoort om assistentie..

Na lancering was het jacht al direct zichtbaar en lag ongeveer 1 mijl uit, recht voor de deur. Het jacht was op weg van Scheveningen naar IJmuiden maar kreeg motorproblemen. De reddingboot Annie Poulisse is langszij gegaan en heeft twee opstappers overgezet om een sleepverbinding tot stand te brengen. Hieropvolgend is er koers gezet richting IJmuiden en is het jacht afgeleverd in de Seaport Marina. Nog geen 5 minuten daarna kwam er een bericht uit Zandvoort op het marifoonkanaal 00 dat er een vermissing in zee was. De bemanning gooien de trossen los en zetten koers richting Zandvoort.

Bij de reddingsbrigade was een melding binnen gekomen over een vrouw die ‘s middags in zee was verdwenen.De vrouw kwam rond 14.15 uur in de problemen. Twee zwemmers probeerden haar nog uit zee te halen maar dat mislukte.
7 boten van Reddingsbrigade Zandvoort & Bloemendaal en KNRM Zandvoort begonnen met zoekslagen in zee te maken. De KNRM is in zo'n situatie OSC ( On Scene Coordinator) en heeft de leiding over alle varende eenheden.

Strandgasten hielpen massaal mee en liepen in linie langs de kustlijn. Een reddingshelikopter en een vliegtuig van de Kustwacht maakten vanuit de lucht zoekslagen.

Een Lifeliner was inmiddels ook al geland op het strand en ook de Ambulance stond klaar.
Aan het begin van  de avond zijn ruim 10 boten, jetski's van Reddingbrigade Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden, Noordwijk en KNRM Zandvoort, Noordwijk en IJmuiden bezig geweest met zoeken.
De KNRM heeft in de avond samen met Dregteam SOAD nog diverse zoekslagen gemaakt. Dit Dregteam uit Urk is ook een vrijwilligersorganisatie.

Tot in het donker zijn alle betrokken partijen aan het zoeken geweest, helaas zonder resultaat.

Update: Donderdag 6 augustus zal het Landelijk Team Onderwaterzoekingen de zoektocht voortzetten. KNRM Zandvoort staat standby.
 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht