Reddingbootdag in Ter Heijde, nat maar gezellig

28 april 2018
ter heijde

De jaarlijkse reddingbootdag op KNRM Reddingstation Ter Heijde was ondanks het mindere weer een groot succes. Ruim 350 bezoekers hebben genoten van een vaartocht met de reddingboot George Dijkstra, andere bleven op de wal en bezochten andere activiteiten aan wal.

Activiteiten

De KNRM ontvangt geen overheidssubsidies, maar wordt in stand gehouden door donateurs en giften. Om hen te bedanken en nieuwe donateurs te werven, werden op het station en op het strand diverse activiteiten georganiseerd. Donateurs mochten meevaren op de 2x450 PK sterke reddingboot George Dijkstra. De lancering vanaf het strand maakt dat altijd een machtig moment voor hen. De overige bezoekers konden genieten van spectaculaire demonstraties van de Monsterse Reddingsbrigade en de Brandweer Monster. In het boothuis werden bezoekers geïnformeerd over het werk van de KNRM, er werden KNRM artikelen verkocht en ook van de snacks en dranken werd flink genoten. Kinderen konden zich uitleven in het springpaleis, een speurtocht doen of zelf varen met afstand bestuurbare boten van AMVZ.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

In totaal heeft de KNRM Ter Heijde op deze dag 17 nieuwe donateurs aan zich kunnen binden.

We bedanken alle mensen voor hun aanwezigheid, donaties en giften. En uiteraard al onze vrijwilligers die zich hebben ingezet bij de voorbereiding en uitvoering van deze geslaagde dag.

Reddingbootdag in Ter Heijde werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:

Zoals elk jaar is er ook weer een compilatiefilm gemaakt, deze kunt u hier vinden:

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij