HOME

Medische evacuatie van ernstig zieke patiënt

28-04-2016Scheveningen

Donderdagochtend rond elf uur werd KNRM-station Scheveningen opgeroepen voor een medische evacuatie. Het betrof een ernstig zieke patiënt aan boord van de voor anker liggende sleepboot Mtide Taurus.

Deze sleepboot, hetzelfde schip waar dinsdagmiddag ter assistentie voor was uitgevaren, lag in het ankergebied voor Scheveningen. Nadat de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu ter plaatse was werden twee opstappers overgezet. Omdat het niet duidelijk was of sprake was van besmettingsgevaar werden de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het dragen van handschoenen, mondkapjes en waar nodig veiligheidsbrillen.

De patiënt werd per brancard van de sleepboot overgebracht naar de Kitty, waarop koers werd gezet naar de haven van Scheveningen. Eenmaal in de haven werd de patiënt overgenomen door de ambulance en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hierna werden volgens het protocol de reddingboot, het gebruikte materiaal en de bemanning ontsmet. Om ongeveer twee uur kon worden gemeld dat de reddingboot weer klaar lag voor een eventuele volgende actie.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht