KNRM Ouddorp opent nieuw drijvend boothuis

8 december 2018
ouddorp

KNRM Ouddorp heeft de beschikking gekregen over een nieuw drijvend boothuis bij de Ouddorpse haven. Het boothuis werd vandaag officieel geopend en is bekostigd door Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers". Dit fonds steunt de KNRM al jaren genereus, waardoor de KNRM in staat was om een drijvend boothuis te laten bouwen bij ABC Arkenbouw op Urk dat door zijn zwarte uiterlijk beter past in de omgeving.

Er was een speciale rol weggelegd voor mevrouw Berkhoff-Cloeck, zij deed de naamgeving van het boothuis: “Hendrika Pieternella”. Deze naam prijkte eerder op een reddingboot, maar door verhuizing en omdopen verdween die naam. Destijds is afgesproken dat “Hendrika Pieternella” op een ander object van de KNRM weer zou worden vermeld. En dat is dit drijvende boothuis geworden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het boothuis heeft naast een stalling voor de reddingboot “Griend” een bemanningsverblijf, een pakkenruimte en voldoende bergruimte. Vanwege het hoge zoutgehalte op de Grevelingen is gekozen voor een betonnen bak als fundering die onderhoudsvriendelijker is, waarop het boothuis verder is gebouwd. De vrijwillige bemanning heeft zich, naast de drukke periode tijdens de zomermaanden, ook ingezet om zelf het drijvende gebouw af te timmeren en af te werken.

Het voormalige boothuis van KNRM Ouddorp dat in de Grevelingen lag is inmiddels verhuisd naar KNRM Stellendam in de Binnenhaven aan het Haringvliet. Daar is het geschikt gemaakt voor de stalling van de grotere Nikolaas-klasse reddingboot “Valerie Struis”.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij