Een druk bezochte Reddingbootdag 2019 voor KNRM station Noordwijk

12 mei 2019

Eens per jaar organiseert de KNRM zijn landelijke open dag. Dit jaar vond deze dag plaats op zaterdag 11 mei. Reddingbootdag is dé dag voor nieuwe donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. In Noordwijk aan Zee stond al vroeg voor de start van reddingbootdag een rij van fanatieke donateurs die de unieke jaarlijkse vaartocht met de reddingboot graag wilde meemaken. Gedurende de open dag werd een flink aantal nieuwe donateurs aangemeld en met ca. 250 donateurs rondgevaren.

Ook de oude historische strandreddingboot van Noordwijk (Kurt Carlsen) was tijdens de open dag te bezichtigen. De vrijwilligers van stichting Kurt Carlsen gaven in de middag een korte demonstratie doormiddel van een lancering van de nostalgische reddingboot zoals het van 1953 tot 1990 verliep.

Op het strand werden in de KNRM stand artikelen verkocht zoals wimpels, mokken, broodtrommels en sleutelhangers. Dit leverde een mooi bedrag op wat geheel ten goede komt aan de KNRM.