Charter onbestuurbaar in haven Medemblik

15 juni 2019
Medemblik

Zaterdagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een charter welke onbestuurbaar in de Oosterhaven van Medemblik lag. De reddingboot heeft de 22 meter lange tjalk netjes afgemeerd waarna de schipper reparaties kon uitvoeren.

Na een dagje zeilen op het IJsselmeer raakte een 22 meter lang charterschip midden in de Oosterhaven van Medemblik ineens onbestuurbaar. De motor ging niet meer voor of achteruit, wat naderhand bleek te berusten op een kapotte keerkoppeling. Met een stevige noordwesten wind (4-5 bft) zag de schipper zich genoodzaakt om het anker uit te gooien, midden in de vaargeul van de haven.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Via de marifoon stelde hij de havendienst op de hoogte, die hierdoor de overige scheepvaart kon waarschuwen. Tevens werd de melding doorgezet naar de bemanning van reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik.

Kort na alarm was de bemanning compleet en voer de reddingboot snel uit naar het onfortuinlijke schip. Door de noordwesten wind was het schip naar de overkant van de haven geblazen en had de schipper snel vastgemaakt aan een steiger voor kasteel Radboud. Ter plaatse bleken de 12 opvarenden wel wat geschrokken, maar verder in orde. Reddingboot Bernardine nam de tjalk langszij en meerde deze af aan de kade voor charterschepen. Hier kon de schipper reparaties uitvoeren aan het schip zodat deze later op de middag haar weg weer kon vervolgen.

Tijdstip: 12:40 uur
Wind: Noordwest 4-5 bft
Actie: 18-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij