Reddingbootdag op Marken trekt veel bezoekers

6 mei 2017
marken

Op 45 stations in Nederland werd op 6 mei jl. de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden. Ook op Station Marken stonden de deuren tussen 10-16.00 uur open voor donateurs en Jonge Redders. Zij konden het werk van de vrijwilligers van KNRM bewonderen en uiteraard ook zelf meevaren op een van de twee reddingboten: De Frans Verkade en de Hendrik Jacob ofwel de grote en de kleine boot, zoals kinderen hun voorkeur voor een boot aangaven. Aan het eind van de zonnige dag bleek dat Station Marken meer dan 300 bezoekers had gehad.

Jong en oud konden genieten van een heerlijke vaartocht of soms wel twee als de tijd het toe liet. Er was een demonstratie 'man over boord' en ook werd er getoond hoe een reanimatie in z'n werk ging. Voor de kinderen was er een springkussen en het stoere voertuig dat gebruikt wordt voor de ijsreddingen was in trek, vooral bij de jongens.

Kleinere items in de KNRM stand, zoals KNRM caps waren bij de bezoekers populair, evenals een broodje vers gebakken vis. Om half 2 waren de vrijwilligers al 'los' van de 20kg vis die zij die ochtend vroeg hadden ingekocht om hun donateurs van een 'vers vissie' te voorzien. De vrijwilligers van reddingsstation Marken kijken terug op een geslaagde open dag. Bezoekers...bedankt voor uw komst! We kijken nu al uit naar reddingbootdag in 2018.