Vijfde reddingbootdag KNRM station Lelystad succesvol

28 april 2018

Zaterdag 28 april 2018 de weersvoorspellingen zijn bewolkt en kans op een bui en dé dag voor de jaarlijkse reddingbootdag van de KNRM. Om 8 uur appel op het boothuis Jan de Braal voor de start van de 5de reddingbootdag van KNRM Station Lelystad. Even een bak koffie en doorspreken van de werkzaamheden om vervolgen om half negen te beginnen met de opbouw van de markt kramen, luchtkussen, merchandise wagen c.q. inschrijf punt mee varen, smeren van de broodjes voor de lunch om vervolgens om kwart voor tien het palaver te ondergaan voor de komende 6 uur reddingbootdag, de eerste passagiers staan al te trappelen.

De dag is rijk gevuld, Stichting Flevoland Roeit (sloeproeien) is aanwezig met hun eikenhouten Walle om zich te promoten en roeiers te werven en de Reddingsbrigade Lelystad is aanwezig met hun twee vaartuigen en opleidingsmaterieel om ook voor hun nieuwe brigadiers te werven.

Maar de hoofdact is KNRM Station Lelystad waar in de eerste plaats reddingboot Bert en Anneke Knape wordt ingezet voor de vaartochten met donateurs van de KNRM en nieuwe leden maar daarnaast is ook de Bernard van Leer aanwezig, een reddingboot uit 1965, hier hou je een droog pak en wordt je niet aan grote Centrifugaal en G-krachten blootgesteld en ben je wat langer op het water. Zij die met de Bert en Anneke Knape mee gingen hebben alle wat Markermeer water gevoeld de een in het gezicht, enkelen met de voeten, maar alle ondergingen het met een glimlach.

Ook aan de inwendige bezoeker is gedacht door het verstrekken van warme en koude dranken of een versnapering. Helaas moest deze activiteit voortijdig beëindigd worden door een heftige bui met harde wind en slag regen hoewel deze van korte aard was, maar ook de voorraad liep tegen het minimum.

Alles bij elkaar was het een geslaagde dag met 5 nieuwe Redders aan de Wal een nieuwe Jonge Redder, 250 passagier op de Bert en Anneke Knape en Bernard van Leer en een nieuwe portofoon (symbolisch) aan opbrengsten, deze willen nog wel eens sneuvelen in het heets van de strijd, en niet te vergeten een sponsoring voor het geluid voor alle toekomstige evenementen. Maar de meeste voldoening hebben we toch, als vrijwilligers van KNRM Station Lelystad, van de verhalen, brede glimlach en de waardering van alle donateurs en bezoekers en hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten.

Wij hebben 11 mei 2019 al in de agenda staan, U ook!