Jaarcijfers KNRM Huizen 2021

11 januari 2022

Ook tijdens coronaperiode onverminderde inzet vrijwilligers 

KNRM Huizen brengt in 2021 ruim 200 personen weer veilig aan wal

Het reddingstation in Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een jaar dat rustiger verliep dan het jaar ervoor. In 2021 voer de reddingboot 108 keer uit voor hulpvragen. Dat aantal was lager dan in 2020. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op het water.  

Onverminderde inzet
In Huizen stonden de ruim 25 vrijwilligers afgelopen jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood op het water te helpen. De reddingboot voer in 2021 108 keer uit en bracht ruim 200 personen en acht dieren veilig aan wal. Van de 108 oproepen, kwamen er 47 via het nieuwe KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). De vrijwillige KNRM-operators van het KACzorgden dat watersporters met niet-spoedeisende hulpvragen advies kregen. Een groot deel van de vragen kon op afstand telefonisch of met hulp van derden afgehandeld worden. Zo werd in sommige gevallen het onnodig inzetten van een reddingboot voorkomen. 

100% inzetbaar
Door alle coronamaatregelen hadden vrijwilligers nog steeds te maken met andere werkomstandigheden dan ze gewend zijn. Oefenavonden konden niet altijd doorgaan en er werd in sommige periodes gevaren met een minimum aan bemanningsleden. De wekelijkse bemanningsavond vond veelal online via Teams plaats. Ondanks de beperkingen is het Reddingstation Huizen volledig inzetbaar gebleven.

Vrijwilligers
De drijvende kracht achter de KNRM zijn de vrijwilligers die geheel belangeloos hun tijd investeren in het redden en helpen van mens en dier. Ook in 2022 is KNRM Huizen op zoek naar nieuwe enthousiaste bemanningsleden. Ben jij tussen de 18 en 45 jaar en kan je binnen 10 minuten op het reddingstation in Huizen zijn? Dan zijn wij opzoek naar jou! Belangstelling of meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de KNRM in Huizen via station@huizen.knrm.nl.

Goed doel
De KNRM is een goed doel en volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Maar door corona zijn in 2021 opnieuw veel fondsenwervende activiteiten helaas afgelast. De KNRM is dan ook extra blij dat ruim 105.000 trouwe donateurs, de redders aan de wal, de organisatie financieel zijn blijven steunen. Met hun bijdrages maken zij het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden.