Stap aanboord bij KNRM Blaricum. 2 Vacatures voor opstapper.

10 februari 2015

Kom jij ons team versterken? KNRM reddingstation Blaricum is op zoek naar een aanvulling op de huidige bemanning.

Ben jij tussen de 18 en 45 jaar, een teamplayer met een passie voor watersport, scheepvaart en wil je mensen helpen, dan is dit de kans.

Het reddingstation Blaricum bestaat uit een groep van 30 enthousiaste vrijwilligers, die samen verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening op Gooi- en Eemmeer, Nijkerkernauw, IJmeer en Markermeer. Gemiddeld komen we ongeveer 100 keer per jaar in actie op verzoek van de Nederlandse Kustwacht. Daarnaast zijn we preventief aanwezig tijdens het seizoen op zater-, zon- en feestdagen, bij een aantal evenementen zoals bijvoorbeeld de Huizer triathlon, roei- en zeilraces.

24 uur per dag paraat
Reddingbootbemanning is in principe 24 uur per dag 'in dienst'. Dit houdt in dat u elk moment van de dag door middel van een pieper kan worden opgeroepen. De KNRM heeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen 10 minuten na een alarmering moet kunnen varen. Dat betekent dat u vanaf uw werk- en/of woonadres binnen deze tijdslimiet aan boord van de reddingboot moet kunnen zijn. De KNRM biedt reddingstations een speciaal beschikbaarheidssysteem, waarmee vrijwilligers op ieder moment hun beschikbaarheid kunnen wijzigen, zodat de inzetbaarheid gecontroleerd blijft.

Een uitdagende baan
Ben je door deze oproep aangesproken of zou je nog eens wat meer willen weten of het vrijwilligerswerk bij de KNRM stuur dan een korte mail met motivatie en cv naar .