Skip to main content

Man gered uit drijfzand

Datum: woensdag 17 juli 2019 | Sectie: Hansweert

Vrijwilligers van KNRM Hansweert hebben woensdagmiddag 17 juli een man gered uit drijfzand nabij Hoedekenskerke. Rond 12:30 uur werden brandweer en politie gealarmeerd. Zij riepen al snel de hulp in van de KNRM, die beschikt over een speciale slikslee. Haast was geboden, want het was opkomend water.

Twee vrijwilligers zijn met de slikslee naar de man toe gekropen. Een brandweerman was al bij hem, maar kon in zijn eentje niets uitrichten. Dankzij vereende krachtinspanningen lukte het uiteindelijk de man uit het slik te krijgen voordat het snel opkomende water bij hem was. Inmiddels was ook een helikopter gealarmeerd om de man aan land te brengen.

Een brandweerman en redder zijn eveneens door de helikopter uit het slik gehoist. De andere redder is met de slee terug naar de reddingboot gekropen/gezwommen.

Voor de slikslee was dit de eerste echte redding. Sinds 1 jaar beschikt KNRM Hansweert over deze slikslee, speciaal aangeschaft om mensen te redden uit slikken en schorren.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.