Skip to main content

Meerdere mediche evacuaties voor reddingstation Enkhuizen

Datum: donderdag 03 oktober 2019 | Sectie: Enkhuizen

Opvallend veel medische assistenties de laatste tijd voor ons reddingstation. Onze vrijwilligers zijn hiervoor goed opgeleid maar zij zijn geen verpleegkundigen. Wel hebben zij allemaal een EHBOplus opleiding gehad. Dit houd in dat wij een aantal extra handelingen hebben geleerd en deze mogen uitvoeren die levensreddend kunnen zijn omdat het soms te lang duurt voor dat er medische geschoold personeel ter plaatse kan zijn. Verder hebben we allemaal een reanimatie en AED diploma en mogen wij medicinale zuurstof toedienen. Verder is er tijdens dit soort inzetten altijd nauw contact met de Radio Medische Dienst (RMD-Arts) of met de aanrijdende ambulance en worden alle handelingen in overleg uitgevoerd.

Ook gisteren en vandaag was er alarm voor een medische evacuatie.

Gistermiddag werd er met beide reddingboten met spoed uitgevaren richting het Markermeer voor een gewonde passagier aan boord van een charterschip. Reddingboot Corrie Dijkstra is naar het schip gevaren en heeft daar enkele opstappers overgezet voor het verlenen van eerste hulp. Reddingboot Watersport is doorgevaren naar de opstapplaats om de ambulance op te vangen en deze eventueel naar het schip te brengen. Echter was het charterschip op dat moment al binnen de pieren van het Krabbersgat zodat dat geen tijd winst zou opleveren. De bemanning van reddingboot Watersport heeft vervolgens geholpen bij het aanmeren van het schip en is de patiënt hierna overgedragen aan de ambulancedienst.

Vanmorgen opnieuw alarm voor een medische evacuatie. Nu voor een onwel geworden bemanningslid van een visserschip. Deze bevond zich in de buurt van het Naviduct en was reeds onderweg richting onze steiger. Met reddingboot Watersport zijn we het schip tegemoet gevaren en hebben we enkele opstappers overgezet voor het verlenen van eerste hulp. Het schip is doorgevaren en aangemeerd aan onze steiger waar niet veel later ook de ambulance arriveerde. In het boothuis is de patiënt overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Hierna zijn beide reddingboten afgetankt en weer klaar gemaakt voor een volgende inzet waarna onze vrijwilligers weer verder konden met hun dagelijkse werkzaamheden.

Datum : 2 en 3 oktober 2019
Alarm : 13:37 en 09:44 uur
Weer : Bewolkt
Zicht : Goed
Wind : Noordwest 3 tot 5
Temp. : 14 graden
Actie : 090 en 92-2019

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.