Gevraagde hulp bleek niet nodig...

16 juni 2019

(Actie 14/2019)
Gevraagde hulp bleek niet nodig...

Vanmiddag werden we om 13.01 uur gealarmeerd voor een ‘vaartuig aan de grond’. Het zeiljacht ‘Fiemel’ bleek op de Geise Leitdamm bij Emden (D) te zijn gevaren. Goed en wel onderweg meldde het politievaartuig P44 dat hun bijboot de ‘Fiemel’ van de strekdam had getrokken en het zeiljacht ‘Narwal’ de ‘Fiemel’ langszij had genomen. Onze hulp was niet meer nodig. We zouden net omkeren toen de ‘Narwal’ ons opriep om toch assistentie te komen verlenen omdat de helmstok van de ‘Fiemel’ was afgebroken en deze daardoor onbestuurbaar was geworden.
We voeren door naar Delfzijl waar we de ‘Fiemel’ naast de ‘Narwal’ aantroffen. De schipper van de ‘Narwal’ gaf aan de ‘Fiemel’ zelf wel naar de jachthaven van Delfzijl te slepen. De gevraagde hulp bleek dus niet nodig. Onverrichterzake keerden wij terug naar de Eemshaven waar we om 14.20 uur de ‘Jan en Titia Visser afmeerden aan de reddingbootsteiger.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij