KNRM onder de aandacht op Wieringer Vistival

16 juli 2017

In Den Oever werd op zaterdag 15 juli voor de achtste keer het jaarlijkse Wieringer Vistival gehouden. Het werd een groot succes. Het weer was feitelijk ideaal; het bleef droog en het was voor het grootste deel een zonnige dag, maar niet warm genoeg voor het strand en dus stonden er lange rijen voor de visbereiders, variërend van plaatselijke chef-koks tot kokkerellende vissers, die met veel enthousiasme verse vis, schaaldieren en schelpdieren bereidden. Volgens zeggen hebben achtduizend belangstellenden het Wieringer Vistival bezocht.

Een van de honderd marktkramen rond dit culinaire visfestival werd door de KNRM Den Oever bemand. De zes partners van bemanningsleden, die zich kort geleden beschikbaar stelden voor de verkoop van KNRM-artikelen, deden goede zaken. Bovendien lag de Johanna Margareta, de reddingboot van het station, paraat voor eventuele ongelukken langs de havenkant, maar die deden zich niet voor. Ook op de Waddenzee en het IJsselmeer bleef het rustig.

De KNRM Den Oever had goede buren aan Kleimeer Assurantiën, een in Schagen en Hippolytushoef gevestigd verzekeringsbedrijf. Een van de maatschappijen waarvoor dit bedrijf bemiddelt is NH1816, een voorname sponsor van de KNRM. Met een raadspelletje over de inzet van de KNRM in 2016 wist Kleimeer het publiek naar de kraam te lokken. Het leverde toch weer een handjevol donateurs op. Al met al veel aandacht voor de KNRM in Den Oever.