Reddingbootdag Callantsoog 2022

30 april 2022

Op zaterdag 30 April 2022 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 46 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.

Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel 'redders aan de wal' genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 10 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen.

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation.

De meeste reddingstations openen hun deuren van 10.00uur tot 16.00uur.

Zoals al gezegd , Donateurs van de KNRM kunnen tijdens Reddingbootdag  meevaren op een reddingboot in Callantsoog.Mensen die geen donateur zijn kunnen die dag donateur worden en direct meevaren.

Zij steunen daarmee de KNRM. Vanaf het strand ter hoogte van de Reddingsbrigadepost in Callantsoog zullen wij voor ons reddingstation aanwezig zijn .

Gedurende de vaartocht zijn donateurs verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning wordt aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen kunnen alleen meevaren onder begeleiding van volwassenen.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in het boothuis van KNRM Callantsoog. De vrijwilligers laten alle reddingmaterialen zien.

Kortom er is genoeg te zien en te beleven tijdens Reddingbootdag. Iedereen die de KNRM een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is, is welkom op zaterdag 30 April 2022  Boothuis KNRM Callantsoog is gelegen aan de Lepelaarsweg 18 en op het Stand van Callantsoog bij de reddingsbrigadepost.