Skip to main content

Zeiljacht met gebroken mast

Datum: maandag 12 augustus 2019 | Sectie: Breskens

Maandagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met een gebroken mast. De mast is zo goed als mogelijk geborgd en het jacht is naar een jachtwerf gesleept.

Maandagochtend maken twee zeilers zich gereed voor een tocht terug richting hun thuishaven op het IJsselmeer. De eerste etappe zal van Vlissingen naar Stellendam zijn. Als ze Vlissingen verlaten hebben en voor het badstrand in Vlissingen varen komt het rolfok los en breekt kort daarna ook de mast. Gelukkig zijn er geen gewonden maar de geschrokken zeilers krijgen de overboord gevallen mast en zeil niet terug aan boord. Ze besluiten hulp in te roepen via de Nederlandse kustwacht die de Breskense reddingbootbemanning alarmeert.

Snel na alarm als reddingboot Zeemanshoop uitvaart krijgt de bemanning te horen dat loodsboot Raan te hulp geschoten is. Eenmaal ter plaatse zet de reddingboot 2 opstappers over en worden de mast en zeil geborgd. Het jacht wil een poging doen om zelf naar Breskens te varen helaas drukt iets tegen het roer waardoor het jacht onbestuurbaar is. Als de sleepverbinding gemaakt is zet de reddingboot koers richting Breskens.

In Breskens aangekomen wordt het jacht langszij genomen en afgemeerd bij een jachtwerf waar de dankbare donateur de reddingbootbemanning hartelijk bedankt.

Tijdstip alarm: 08:26uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.